Khamis, 9 Ogos 2012

Yang Pertama

Alhamdulillah. Raya di tahun 2012 ini sangat istimewa bagiku :

Pertama kali beraya sebagai suami.

Pertama kali beraya sebagai bapa.

Pertama kali beraya sebagai menantu.

Pertama kali beraya dengan mempunyai rumah sendiri.

Pertama kali beraya sebagai tauke pusat tuisyen.

Alhamdulillah juga. Abundance yang ku cari selama ini semakin jelas dari hari ke hari. Pertama kali aku berasa 'ada orang yang lebih penting' dari diri sendiri : anak perempuan dan isteriku.

Inspirasi dan motivasi darinya sangat besar bagiku. Aku sanggup mengorbankan egoku untuk berubah menjadi bapa/suami yang lebih baik deminya. Aku lebih berazam untuk berjaya demi keluargaku.

Inilah cara terbaik untuk membimbingnya, insyallah.

Ia harus bermula daripada diri sendiri. Daripada ibubapa itu sendiri.


Pulau Ilmu

Alhamdulillah. Pengambilahanku kepada kedua-dua cawangan hampir 100%. Pembelian saham mendapat 'diskaun ajaib' di saat-saat akhir. Punyai pasukan yang terbaik membuatkan ku yakin tentang masa depan Pulau Ilmu.

Ya, perjalanan masih jauh. Yang penting, landasan dan niat yang betul.


Sajakiri - Vokal

Aku juga semakinn aktif berkarya. Dengarkan lagu terbaruku, "Kau Tak Pernah Tahu", yang aku dedikasikan kepada kedua-dua bidadari hidupku setakat ini.


Insyallah September ini, aku akan mulakan pertandingan video "menyanyikan lagu-lagu Sajakiri" secara online, dimana pemenangnya akan memenangi 'single' lagu Sajakiri, dimana suara mereka akan dirakam dan diadun secara professional.

Tujuannya adalah untuk menerbitkan secara rasmi lagu-lagu Sajakiri, secara tidak langsung dapat mempromosikan jenama Sajakiri secara lebih meluas lagi. Serta membantu pendatang baru yang berbakat memiliki lagu sendiri.


Memori manis Ramadhan.

Pada 29 Julai lepas, seminggu selepas ramadhan, famili Ijol serta isteri Afzan dan anak-anak mereka Farish, Imran dan Matin, bersama-sama famili Jaja bersama isteri Bash dan bayi mereka, RZ, datang berbuka di rumahku.

Sempena melawat Sofea.

Kitorang berbuka secara 'nasib bekas' (pot luck) : aku sebagai hos membeli Pizza Hut dan menyediakan air, Ijol beli KFC, dan Jaja membeli murtabak dan sate.

Aku berasa sungguh bahagia kerana ini semua sahabat lama, dari zaman sekolah lagi, pergi jamming, bergaduh, berkongsi cerita dan sebagainya.

Kini kita semua sudah punyai famili dan hubungan kita masih lagi akrab seperti biasa.

Baby R-Z Emran!


Ijol tengah pujuk Imran pasal game kat Ipad

Jaja tengah berbual dengan Afzan yang tengah salin pampers Matin

Paling kanan : Bash


Hadiah dari famili Jaja

Hadiah dari famili Ijol

Jam Jaja tertinggal dalam bilik air masa amik wuduk Maghrib


Love u guys!


Infografik tentang kegiatan FB kuSila ke sini untuk mencubanya.