Selasa, 1 April 2014

Alhamdulillah : April 2014Jam menunjukkan hampir ke pukul 1 pagi. Walaupun aku agak mengantuk daripada kebiasaan, namun aku tetap bersemangat untuk menulis ini.

Ada beberapa berita baik yang ingin aku kongsikan kepada pembaca :

Pusat Tuisyen Pulau Ilmu TIDAK jadi dijual


Ini kerana kami berjaya menyelesaikan kes pecah amanah yang telah berlaku sekian lama di sini. Tidak perlulah aku huraikan dengan lebih lanjut. Kerana apa yang penting sekarang penyelesaian kes ini menyemarakkan semangat kami untuk terus berjuang membawa nama Pulau Ilmu ke tempat yang lebih baik lagi.

Terimakasih kepada semua cikgu-cikgu yang masih bersama kami di masa sukar ini.

Sebelum ini kami beria untuk menjualnya kerana menyangkakan pendapatannya tidak memberansangkan, tapi rupanya ada udang disebalik batu. Kini aku secara peribadi berasa gembira kerana boleh meneruskannya, kerana ia berdekatan dengan rumah yang baru kami beli.

Pinjaman perumahan kami diluluskan.


Insyallah kami akan sibuk berpindah sebulan dua ini. Bulan Jun adalah bulan terakhir kami di rumah Subang Murni ini. Moga dipermudahkan.

Kami berjaya membeli rumah tersebut dengan harga rendah dari pasaran, tapi berjaya mendapat pinjaman perumahan mengikut harga pasaran. Ada sedikit kusyen tunai di situ, dimana kami bercadang untuk membaik-pulih rumah itu (yang telah berusia 20 tahun) dan menyimpan bakinya dalam tabung penampan.

Sofea akan dapat adik.


Insyallah pada bulan Oktober ini. Bukan itu saja, Sofea juga bakal mendapat sepupu baru pada bulan Ogos ini juga. Moga dipermudahkan. Amin.

Perancangan Kewangan Bebas.


Yahoo! Cita-citaku untuk menjadi 'Independent Financial Advisor' bakal tercapai apabila menyertai VKA. Aku pergi bertemu bosnya dengan tidak mandi (sama seperti berjumpa isteriku buat pertama kali dulu) dengan tiada membawa apa-apa harapan. Tapi rupanya ini adalah tempat kerja yang aku cari, setelah idolaku Yap Ming Hui mahukan aku berkerja sepenuh masa, tapi aku tidak boleh.

Dengan VKA ni, boleh bermula separuh masa dulu.

Aku juga nampak diriku menganjurkan seminar "Kaya Sejati" di Pulau Ilmu. Amin.

Sajakiri Music #RM50sebulan


Kini aku tiada lagi 'tekanan untuk berjaya' dalam bidang muzik setelah menyertai VKA. Tapi pada masa yang sama aku terus displin memperutukkan sejam setiap hari bekerja untuk membuat muzik. Demi kepuasan.

Ini memberikanku idea untuk menambah pendapatan, sambil-sambil itu kan. Lihat ini untuk lebih lanjut.

*terimakasih Hafizul kerana sudi baca.